Wat kan een virtual assistant voor mij doen?

Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Er zijn nog veel mensen die nog nooit van een virtual assistant hebben gehoord dus laat ik eerst even kort uitleggen wat een virtual assistant is.

Een virtual assistant, ook wel virtuele assistent of VA genoemd, is een persoonlijk assistent waar je werk aan uit kunt besteden. Een virtual assistant werkt op afstand en biedt ondersteuning op o.a. secretarieel, communicatie, technisch of marketinggebied. Het inhuren van een virtual assistant biedt veel flexibiliteit. Eenmalig werk uitbesteden, kortdurende of langdurige opdrachten uitbesteden, voor veel of weinig uren een virtual assistant inschakelen; de mogelijkheden zijn heel uitgebreid.

Veel ZZP-ers hebben het druk, werk blijft te lang liggen en ze overwegen om taken uit te gaan besteden. Maar welke taken dan precies? Het is dan een goed uitgangspunt om voor jezelf te bedenken welke werkzaamheden binnen jouw bedrijf wel gedaan moeten worden maar die je niet nu direct geld opleveren. Deze taken kun je dus uit gaan besteden.

Hieronder volgt een klein voorbeeldlijstje

  • Bijhouden van social media profielen
  • Plaatsen van berichten op diverse social mediaprofielen
  • Opmaken en verzenden van ezines
  • Artikelen verspreiden naar diverse fora
  • Uitzoekwerk
  • Samenstellen van lijsten/gegevens
  • Agendabeheer
  • (mede) organiseren van een workshop, training of event
  • Etc etc

Nu weet je dus een klein beetje meer over wat een virtual assistant is en wat hij/zij voor je kan doen. Maar naar mijn mening is de allerbelangrijkste vraag die je jezelf eerst moet stellen; ‘Ben ik echt wel toe aan uitbesteden?’ Alle goedbedoelde praatjes over efficiënter werken, je bedrijf laten groeien, excelleren met een virtueel team ten spijt maar als je er niet aan toe bent dan werkt het niet. Werk uitbesteden aan een VA draait 100% om vertrouwen. Op afstand is iemand voor je aan het werk en je moet dus kunnen en durven loslaten.

Ben jij wel toe aan uitbesteden en wil je meer tips ontvangen over hoe jij jou virtual assistant kunt vinden? Mail mij en ik stuur je mijn tips gratis toe!

Share Button

Over lucienne

virtual assistant en sparringspartner voor drukbezette ZZP-ers. Weet je niet wat je precies door een VA kunt laten doen? Samen komen we daar wel achter. Ik heb een handig GRATIS hulpmiddel ontwikkeld. Mail info@opafstanddebeste.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *