Wat gaat het mij kosten als ik een virtual assistant in wil huren?

Vorige week schreef ik in mijn blog dat ik van ondernemers vaak de vraag krijg wat ik als virtual assistant voor ze kan doen. Een andere vraag die mij misschien nog wel vaker gesteld wordt is; wat kost dat nou als ik een virtuele assistent in wil huren?

Als je een virtuele assistent inhuurt die als zelfstandige werkt dan is de opbouw van een tarief precies hetzelfde als bij alle andere ZZP-ers. Dus belasting, verzekering, kosten etc. zit allemaal in het tarief verwerkt. Er zijn tegenwoordig ook bureaus en academies die bemiddelen voor virtuele assistentes of die ze opleiden. Ik neem aan dat zij een bemiddelingsfee berekenen bovenop het uurtarief maar ik heb hier zelf geen ervaring mee.

Uitbesteden in het buitenland

Werk uitbesteden naar landen zoals India wordt ook weleens gedaan. De kosten in het buitenland liggen lager dan in Nederland. Voor sommige werkzaamheden zou dit zeker een optie kunnen zijn bijv. het laten ontwerpen van een nieuw logo. Ik hoor en lees echter ook wel verhalen dat de taalbarrière toch een struikelblok is. Het is kennelijk lastig om bepaalde finesses goed over te brengen aan iemand in bijv. India.

Zo duur?

Als ik mijn tarief vertel dan schrikken ondernemers daar soms van. Kennelijk bestaat het idee dat je voor € 20,00 per uur of minder al werk uit kunt besteden. Misschien wel maar niet bij mij. :-) Ik ben 20 jaar geleden begonnen als receptioniste/telefoniste en ben in de loop van de jaren gegroeid naar het niveau van managementassistente totdat ik uiteindelijk voor mezelf begonnen ben. Ik heb mijn sporen in ondersteunende functies dus wel verdiend. Werk aan mij uitbesteden betekent gebruik kunnen maken van mijn jarenlange ervaring en kennis op het gebied van efficiënt werken, het opzetten en standaardiseren van bedrijfs-/afdelingssystemen. En ja, daar hangt een prijskaartje aan van € 55,00 per uur. Dit is een marktconforme prijs. Prijzen beginnen € 45,00 tot € 60,00 per uur afhankelijk van de aard en de duur van de werkzaamheden.

De kip of het ei

Om je bedrijf te kunnen laten groeien is het noodzakelijk om werkzaamheden uit te besteden. Maar goed, dan heb je dus wel budget nodig. Als je in de opbouwfase zit dan zit je vaak bovenop je budget. Maar ja, als je niet investeert dan kun je ook niet groeien en wordt het moeilijk om meer inkomen te genereren. Herkenbaar?

Mijn advies aan jou is om toch kleine investeringen te doen. Bouw het langzaam op. Het hoeft niet direct duizenden euro’s te kosten. Met een paar honderd euro kan een virtual assistant je een heel eind op weg helpen. Kijk en vergelijk en beslis dan met welke virtual assistant je wilt werken.

 

Share Button

Over lucienne

virtual assistant en sparringspartner voor drukbezette ZZP-ers. Weet je niet wat je precies door een VA kunt laten doen? Samen komen we daar wel achter. Ik heb een handig GRATIS hulpmiddel ontwikkeld. Mail info@opafstanddebeste.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *