Leuker kunnen we het niet maken…..

… makkelijker wel. Ik moet in deze tijd van het jaar altijd aan deze slogan denken als ik weer zit te zwoegen op mijn belastingaangifte. Ik vind de uitspraak zo goed gevonden omdat het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte écht zo’n klus is die bijna niemand leuk vindt om te doen. Het gros van de mensen herkent zich wel in deze uitspraak en besteed dit graag uit. Ik ook! Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die dit leuk vinden om te doen. Blijkbaar toch wel want er zijn genoeg belastingadviseurs in Nederland.

Maar zo zijn er ook genoeg mensen die mijn werk niet leuk vinden. Als virtual assistant ben je meestal ‘ondersteunend aan’ of ‘ten dienste van’ wordt al gauw gedacht. Ach, dat valt reuze mee en het is maar net hoe je dat ziet. Vroeger kreeg de assistente een lijstje op van haar baas met de dingen die ze op die dag moest doen en regelen. Anno 2014 is dat heel anders. Een virtual assistant wordt steeds meer gezien als iemand met waardevolle kennis op het gebied van o.a. marketing, communicatie en dagelijks management. En van die kennis wordt dankbaar gebruik gemaakt.

Ik vind het heerlijk als ik hoor en zie dat mijn klanten meer grip op hun werklast hebben gekregen doordat ik ze geholpen heb om prioriteiten te stellen, als ze hun deadlines halen omdat ik werk heb overgenomen, als ze niet meer overspoeld worden door een dagelijkse lawine aan mail. Gedeelde last is halve last, denk ik dan. Hoe fijn is het als je je het kunt veroorloven vrij te nemen om te genieten van de eerste lentezon of als je je omzet ziet stijgen omdat je meer tijd over hebt voor je klanten in plaats van tijd te moeten besteden aan al die tijdrovende klusjes die je niet direct iets opleveren en die je nog niet eens leuk vindt om te doen ook.

Het heeft er alle schijn van dat de pensioenleeftijd steeds meer op gaat schuiven dus laten we het onszelf leuker en makkelijker maken door dingen uit te besteden. Als je de dingen die je vervelend vindt om te doen aan een ander over kunt laten dan houden we het toch ook veel langer vol?

Mijn wensenlijstje van taken die ik uit zou willen besteden ziet er zo uit:

  • IT-zaken
  • Facturatie
  • Debiteurenbeheer
  • Belastingzaken
  • Schoonmaken van mijn huis
  • Tuinonderhoud
  • Strijken
  • Ramen wassen
  • :-)

En wat staat er op jouw lijstje? Wat maakt jouw leven makkelijker én leuker?

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *