Een goed CV zegt niet alles

Vorige week heb ik toch iets meegemaakt dat ik even met jullie wil delen. Sinds kort zoek ik een parttime (tijdelijke) baan als secretaresse.  Tja, ik sta er toch weer alleen voor met Tom en ik kan het me momenteel financieel niet veroorloven om alleen droomklussen of ideale klanten aan te nemen. Maar ik vind het leuk werk om te doen dus het is ook niet erg om deze stap te moeten maken. Ik ben helemaal niet van plan om met Op Afstand De Beste te stoppen maar een combi met een parttime baan zou op dit moment ideaal zijn. Maar goed dit even terzijde.

Hoe onderscheid je je in de massa?

Ik solliciteer dus regelmatig en word ook heel vaak afgewezen. Het blijkt dat op  parttime secretariële functies letterlijk honderden vrouwen afkomen. Ik ben al een keer 1 van de 400, 150, 350 etc  geweest. Keuze in overvloed voor opdrachtgevers maar voor mij en al die anderen lastig om jezelf te laten zien tussen zo’n enorme stapel reacties. Want hoe doe je dat? Waar kijken opdrachtgevers naar? Maakt het verschil of je als een van de eerste op een functie reageert of juist als een van de laatsten? Selecteren ze er bijv. 5 uit de eerste bulk en degenen die later reageren nemen ze niet meer mee? Wat is belangrijk; motivatie, CV? Moet ik vermelden dat ik alleenstaande moeder ben of juist niet? Pfft,  lastig hoor.  Het is elke keer maar afwachten.

Een goed CV

Vorige week had ik geluk. Het ging om een tijdelijke baan voor 18 uur per week voor de duur van twee jaar. Ik mocht op gesprek komen. Het gesprek was leuk, aardige dames. Ze hadden een selectie gemaakt op basis van kwaliteit van de CV’s (leuke opsteker! Daar zit het kennelijk wel goed mee.) én ik was opgevallen tussen de meer dan 350 andere reacties die ze ontvangen hadden. Maar… helaas heb ik de baan niet gekregen. Reden? Ze waren toch bang dat de inhoud van de functie onder mijn niveau was waardoor ik me zou gaan vervelen…..

Vervelen

Het gebeurt dus kennelijk dat werkgevers de kandidaten met de beste CV’s selecteren. Bij een gesprek blijkt dan toch dat de inhoud van de functie onder het niveau van de kandidaat ligt en dan willen werkgevers niet meer omdat ze bang zijn dat kandidaten zich gaan vervelen en iets anders gaan zoeken.

Een overgekwalificeerde sollicitant

Een goed CV betekent dus lang niet altijd dat je de baan ook daadwerkelijk krijgt. Werkgevers kunnen mij ook overgekwalificeerd vinden maar ja dat helpt me niet in de zoektocht naar een (tijdelijke) parttime functie als secretaresse.

Mocht iemand in de omgeving Alphen aan den Rijn. Leiden, Zoetermeer mij niet overgekwalificeerd vinden én een (tijdelijke) parttime vacature als secretaresse hebben dan hou ik me aanbevolen. :-)

Share Button

Over lucienne

virtual assistant en sparringspartner voor drukbezette ZZP-ers. Weet je niet wat je precies door een VA kunt laten doen? Samen komen we daar wel achter. Ik heb een handig GRATIS hulpmiddel ontwikkeld. Mail info@opafstanddebeste.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *